FAQ

Hva lurer du på om Norgescupen?

NY; Hva betyr Runde 2?
Norgescupen setter opp en ny runde fordi det av forskjellige årsaker ble vanskelig for mange lag å spille sine kamper i første runde. Dermed åpner vi for ny påmelding og ny runde.

NY; Hvordan blir finalen nå?
Finalister i runde 1 vil spille mot hverandre i en semi-finale, online. Denne vil streames og produserer online.
Finalistene i runde 2 vil spille mot hverandre i en ny semi-finale, online. Denne vil streames og produserer online.

Vinnerne av disse to del-finalene skal spille Superfinalen live på scenen fra UKM Festivalen i Valle den 6.april.

NY; Hva er Superfinalen?
Superfinalen er hvor vinnerne av semifinalene møter hverandre på hovedscenen under UKM Festivalen i Valle 5.-7. april. Superfinalen spilles 6.april live fra scenen, samt at den streames online.

Hva er Norgescupen?
Norgescupen er en e-sportcup hvor det skal konkurreres i spillet League of Legends. Finalen i cupen spilles live på hovedscenen til UKM Aust-Agder 6.april 2019.

Hvem kan være med?
Cupen er i hovedsak for unge, norske spillere. Du må ha et lag på 5 personer hvor minst 3 av dere må bo i Norge. Nedre aldersgrense er 13 år.

Koster det noe å være med?
Det er helt gratis å være med i Norgescupen.

Hvordan melder vi oss på?
Enkelt – meld laget ditt på via denne linken: https://www.gamer.no/turneringer/norgescup-2019-lol/5523/

Vi er ikke et etablert e-sport lag, kan vi være med likevel?
Absolutt! Norgescupen er åpen for alle. Selv om du ikke er en del av et etablert lag, eller har konkurrert tidligere – så kan du likevel være med.

Hva kan vi vinne?

Ingen pengepremier! Men mye annet:
Begge finalelagene, sammen med et tilfeldig utvalgt lucky looser-lag får dekket reise (opptil 2500,- pr. pers) og opphold på UKM Festivalen i Valle, Aust-Agder 5.-7. april 2019. Det er her finalen spilles, og det vil være flere aktiviteter knyttet til e-sport og Norgescupen.

De to finalelagene vinner også eget design av lag-skjorte til sitt lag, samt at spillerne i finalen får hver sin ferdig trykt.

Vinneren av Norgescupen vinner pokal, heder og ære, og en bootcamp med et av Norges beste League of Legends-lag; Riddle E-sportklubb, i Sarpsborg.

Hvor finner jeg reglene for cupen?
De finner du her: https://www.gamer.no/turneringer/regler

Blir kampene streamet?
Sluttspillet blir streamet online, og finalen vil bli spilt live på scenen i UKM Aust-Agder den 6. april. Denne vil bli produsert og streamet. Informasjon om hvor du kan streame kommer snart.

Får vi hjelp til å sette opp streaming hvis vi kommer til sluttspillet?
Ja, absolutt. Setesdal Folkehøgskole hjelper til med dette.

Hvem står bak Norgescupen?
Setesdal Folkehøgskole og UKM Aust-Agder står bak etableringen Norgescupen og eier Norgescupen. I tillegg står UKM Norge og Ungdom og Fritid med som støttespillere og samarbeidspartnere.  De som er med å gjør Norgescupen til en realitet er i tillegg; Multicam Media, Riddle E-sportklubb, Ungdommens Hus Sarpsborg og Fundament.

Hvorfor starer Norgescupen?
Vi ønsker å gi norske e-sportspillere et alternativ til ligaspill og større, kommersielle konkurranser. Vi vil skape et gratis og ikke-kommersielt alternativ for å gi en større mulighet for trening og konkurranse innenfor flere lagspill i årene fremover. I tillegg ønsker å vi å inkludere gaming og spillkulturen i Norge og vise dette frem gjennom Norges viktigeste visningsarena for ung kultur, som er UKM (Ung Kultur Møtes).